13 Ağustos 2012 Pazartesi

2012-2013 SONBAHAR – KIŞ TRENDLERİ



2013 Sonbahar- Kış trendlerini birkaç ana başlık altında toplayacak olursak, aşağıdaki detaylardan bahsedebiliriz:


  • Gothic


Öncelikle 2013 kışının diğer kışlardan daha karanlık geçeği kesin, çünkü bu kış Gotik esintileri çok göreceğiz. Yani simsiyah kadife, deri, dantel kumaşları tek kombinde görmek mümkün olacak. Son dönemlerde revaçta olan "sadelik" bu kış gotiğin abartılı kadife kumaşları ve dantel desenleri sayesinde geri plana atılacak.









  • Military 

Bu sezon yazdan itibaren askeri kamuflaj desenleri ve haki yeşilini çok göreceğiz. Bunun yanında dik yakalı ve çok düğmeli militaryan ceketler ve kabanlar da sezon trendleri arasında olacak. Kemerli ceketler, kargo pantolonlar ve apoletler de yine “military” trendinin detaylarıdır.















  • Retro

Retro kumaşları birkaç sezondur, teker teker gardrobumuza aldıysak da bu kış sezonunda bu desenleri altlı- üstlü kombinler şeklinde daha sık göreceğiz. Retro özellikle tekrarlı kombinlerde yani pantolon-ceket veya gömlek-pantolon gibi alt-üst gruplarında kullanılacak.










  • Oversized

Bu sezon kendimizi şimdiden görmeye alıştırmamız gereken başka bir akım "Oversize" kabanlar... Bu palto ve kabanları gece ve gündüz her türlü giysiyle kombinlemek mümkün.







  • Peplum

Kadın hatlarını en güzel şekilde ortaya koyan "Peplum" bu kış da çok kullanılacak. Yazın daha çok mini etek ve gömleklerde görmeye alıştığımız peplumu bu kış kaban ve deri üstlerde çok göreceğiz.













  • Maskülen

Özellikle ofiste çalışan bayanların sıklıkla tercih ettiği maskülen giyim, daha çok pantolon-ceket -gömlek kombininden oluşuyor.






  • Deri ve Lateks

Hiçbir zaman modası geçmez diye tabir ettiğimiz derinin yanında bu sezon lateks karşımıza çok çıkacak. Doğal lastikle eş anlamlı olan lateksi aslında sahnelerden görmeye alışığız. (Örn. Lady Gaga ve Rihanna)







  • Barok etkisi

Özellikle Dolce & Gabbana'nın kolleksiyonlarında sıkça kullandığı barok dönemini yansıtan ihtişamlı detaylar,altın işlemeler ve abartılı takılar 2013 Kış sezonunun trendlerinden...













  • Bordo ,  Mor  ve Zümrüt Yeşili tonlar

2012/2013 Kış sezonunun favori renkleri hiç kuşkusuz şarap kırmızısı, zümrüt yeşili ve mor.















· Preppy (Okula Dönüş)

1950’lerin Amerka’sında doğan ve günümüze kadar uzanan, zengin ailelerin kolejlerde okuyan çocuklarından doğan Preppy stili  de bu kışın trendlerinden. Boğaza kadar iliklenmiş düğmeler, makosen ayakkabılar, chino’lar, tenis elbise ve etekleri, polo yaka T-shirtler “Preppy”nin vazgeçilmez parçaları.








2 yorum:

terzi mankeni dedi ki...

Çok faydalı bir yazı olmuş :) emeğinize sağlık :)

ceren dedi ki...

Çok teşekkürler :)